آذر نیوز

بررسی تخصصی اخبار با آذر ماهی ها

بررسی تخصصی اخبار با آذر ماهی ها

 

تورنتو – یک مطالعه جدید نشان داد که فقط 20 شرکت بیش از 50٪ از کل پلاستیک های یکبار مصرف در جهان را تشکیل می دهند ، در حالی که 20 موسسه مالی دیگر این شرکت ها را قادر می سازند.

شاخص تولیدکننده مواد زائد پلاستیک ، که روز چهارشنبه توسط بنیاد Minderoo مستقر در استرالیا منتشر شد ، نشان داد که تنها 20 تولید کننده پلیمر گزارش کرده اند که 57.3 میلیون تن زباله پلاستیکی یکبار مصرف در سال 2019 گزارش شده است.

در این گزارش آمده است که متخصصان حفاظت از محیط زیست قبلاً زباله های پلاستیکی را به گردن شرکت های بسته بندی شده مانند پپسی کو و کوکاکولا می انداختند ، اما این گزارش هم اکنون انگشت اشاره خود را به سمت گروه کوچکی از تولیدکنندگان پلیمر نشان می دهد.

ال گور ، معاون رئیس جمهور پیشین ایالات متحده در یک خبرنامه گفت: “پیگیری ریشه های اصلی بحران زباله های پلاستیکی به ما فرصتی می دهد تا به حل آن کمک کنیم.”  “خط سیرهای بحران آب و هوا و بحران زباله های پلاستیکی به طرز شگفت انگیزی مشابه و به طور فزاینده ای در هم تنیده شده اند.”

به طور کلی ، ExxonMobil مستقر در آمریکا بدترین تولید کننده بود ، 5.9 میلیون تن زباله پلاستیکی یکبار مصرف در سال 2019 ، پس از آن داو با 5.6 ​​میلیون تن و شرکت چینی Sinopec با 5.3 میلیون تن.

شرکت نوا شیمیایی مستقر در کلگری بدترین شرکت کانادایی است که با تقریبا 1.3 میلیون تن زباله پلاستیکی یکبار مصرف در سال 2019 در جایگاه 21 قرار دارد.

سخنگوی ایمیل شرکت شیمی نوا ، بیانیه ای به جوشوا باکا ، معاون پلاستیک در شورای شیمی آمریکا (ACC) ارسال کرد که وی این گزارش را “گمراه کننده” خواند و خاطرنشان کرد که وی اهمیت پلاستیک ها را برای پروژه های زیربنایی پایدار ذکر نکرده است. به عنوان صفحه خورشیدی و توربین های بادی.

باکا در بیانیه ای گفت: “جهان برای زندگی پایدارتر به پلاستیک نیاز دارد و تولیدکنندگان پلاستیک در آمریکا در راه حل های دفع زباله های پلاستیکی پیشگام هستند.”  “ما در تلاشیم تا اقتصاد دایره ای تری ایجاد کنیم که در آن پلاستیک های دست دوم برای تولید پلاستیک های جدید و سایر محصولات بازیافت می شوند ، نوآوری و سرمایه گذاری می کنیم.”

در همین حال ، گور گفت که شرکت های پتروشیمی ، که مسئول اکثر زباله های پلاستیکی هستند ، باید پاسخگو باشند.

وی گفت: “با افزایش آگاهی از پرداخت هزینه های آلودگی پلاستیک ، صنایع پتروشیمی به ما اعلام کرده اند که این تقصیر خود ماست و توجه خود را به تغییر رفتار مصرف کنندگان نهایی این محصولات معطوف کرده است ، نه اینکه به حل این مسئله بپردازیم.”

پلاستیک های یکبار مصرف – همانطور که از نامش پیداست – محصولات پلاستیکی هستند که یکبار استفاده می شوند و سپس دور ریخته می شوند ، مانند کیسه های پلاستیکی مواد غذایی ، ظروف غذا و بطری های آب.  بر اساس گفتگوی طبیعت کانادا (NCC) ، هر ساله 3.3 میلیون تن زباله پلاستیکی در کانادا تولید می شود که 86 درصد آن در محل دفن زباله ها به پایان می رسد.

NCC همچنین تخمین می زند که 700 گونه تحت تأثیر پلاستیک ها و میکروپلاستیک های موجود در اکوسیستم خود قرار گرفته اند.

اندرو فارست ، رئیس و بنیانگذار بنیاد میندرو ، در یک خبرنامه گفت: “پلاستیک شدن اقیانوس ها و گرم شدن سیاره ما از بزرگترین تهدیدهایی است که بشریت و طبیعت با آن روبرو بوده است.”  تلاش های جهانی برای غلبه بر این بحران کافی نخواهد بود مگر اینکه رهبران دولت ، بازرگانان و مالی در راستای منافع فرزندان و نوه های ما عمل کنند. »

فارست ، یکی از ثروتمندترین افراد استرالیا ، ثروت خود را در درجه اول از صنعت معدن به دست آورد و مدیرعامل سابق گروه فلتسکو متالز ، چهارمین تولید کننده سنگ آهن در جهان است.

این مطالعه همچنین بنگاه های سرمایه گذاری و بانک هایی را که از تولید کنندگان پلیمر حمایت می کنند بررسی می کند.  تخمین زده می شود که 20 بانک بزرگ جهان از جمله Barclays ، JPMorgan Chase و Citigroup حدود 30 میلیارد دلار برای تولید این پلاستیک ها تأمین کرده باشند.

Scotiabank بزرگترین بانک کانادایی در این لیست با شماره 29 است که حدود 800 میلیون دلار در اختیار شرکت های پلیمری قرار می دهد.  رویال بانک کانادا (41) ، تورنتو-دومینیون بانک (43) ، توسعه صادرات کانادا (58) و گروه مالی BMO (61) نیز 100 نفر برتر را شکستند.

به عنوان بخشی از این گزارش ، بنیاد میندرو از شرکت های پتروشیمی خواسته است تا رد پای خود را در مورد زباله های پلاستیکی فاش کنند و همچنین از بانک ها و سرمایه گذاران برای تأمین بودجه شرکت های تولید کننده پلاستیک های یکبار مصرف از مواد جدید استفاده کنند.

فارست در بیانیه ای گفت: “ساخت پلاستیک جدید را متوقف کنید و از زباله های پلاستیکی بازیافتی استفاده کنید.”  “توزیع مجدد سرمایه از تولیدکنندگان فرآوری نشده به تولیدکنندگانی که از مواد بازیافتی استفاده می کنند و … پلاستیک را دوباره طراحی کنید تا مضر و قابل کود نباشد ، به طوری که مانند هر عنصر دیگری به مولکول های اصلی خود بازمی گردد ، نه به پلاستیک های نانو.

“ما باید اکنون اقدام کنیم ، زیرا در حالی که می جنگیم ، اقیانوس ها با پلاستیک خرد می شوند و با گرم شدن کره زمین محیط در حال نابودی است.”

  • عرفان مصطفی پور