تنها نیروگاه هسته ای ایران دچار خاموش شدن اضطراری شده است
تهران ، ایران – تلویزیون دولتی کشور گزارش داد که تنها نیروگاه هسته ای ایران متوقف شده و به طور موقت متوقف شده اضطراری است.
یک مقام در شرکت دولتی برق توانیر ، غلامعلی رخشانیمهر ، در یک برنامه گفتگوی تلویزیونی که روز یکشنبه پخش شد ، گفت که تعطیلی نیروگاه بوشهر از روز شنبه آغاز شد و “سه تا چهار روز” طول خواهد کشید. وی بدون مشخص کردن گفت که می تواند قطعی برق رخ دهد.
این اولین بار است که ایران از تعطیلی اضطراری کارخانه خود در شهر بندری بوشهر خبر می دهد. وی در سال 2011 با کمک روسیه به این شبکه پیوست. ایران موظف است میله های سوخت مصرف شده راکتور را به عنوان اقدام عدم اشاعه به روسیه بفرستد.
این گزارش زمانی منتشر شد که دیپلمات های ارشد گفتند در مذاکرات روز یکشنبه میان ایران و قدرت های جهانی برای تلاش برای بازگرداندن توافق مهم 2015 برای مهار توسعه هسته ای ایران ، که به حال خود رها شده بود ، پیشرفت بیشتری حاصل شده است. از دولت ترامپ آنها گفتند که اکنون دولت های درگیر در مذاکرات باید تصمیمات سیاسی بگیرند.
در اوایل روز ، توانیر بیانیه ای صادر کرد و گفت: نیروگاه هسته ای بوشهر در حال تعمیر است و بدون جزئیات بیشتر. به گفته وی ، کار تعمیر تا جمعه طول خواهد کشید.
در ماه مارس ، محمود جعفری ، افسر هسته ای گفت که این کارخانه می تواند تعطیل شود زیرا ایران به دلیل تحریم های بانکی اعمال شده توسط ایالات متحده در سال 2018 نمی تواند قطعات و تجهیزات آن را از روسیه تهیه کند.
بوشهر از اورانیوم تولید شده در روسیه و نه ایران تأمین می شود و توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی سازمان ملل متحد کنترل می شود. آژانس بین المللی انرژی هسته ای اذعان کرد که از گزارشات مربوط به نیروگاه مطلع بوده است ، اما از اظهار نظر در این باره خودداری کرد.
ساخت این کارخانه ، در سواحل شمالی خلیج فارس ، در زمان شاه محمدرضا پهلوی ایرانی در اواسط دهه 1970 آغاز شد. از زمان انقلاب اسلامی 1979 ، این نیروگاه بارها هدف جنگ ایران و عراق قرار گرفته است. بعداً روسیه ساخت این تاسیسات را به پایان رساند.
این گیاه که در نزدیکی خطوط گسل فعال واقع شده و برای مقاومت در برابر لرزش های قدرتمند ساخته شده است ، به صورت دوره ای توسط الوارها متزلزل می شود. طی روزهای اخیر گزارشی از وقوع زمین لرزه قابل توجه در این منطقه گزارش نشده است.
در همین حال ، اتحادیه اروپا روز یکشنبه ریاست جلسه نهایی ششمین دور مذاکرات روسیه ، چین ، آلمان ، فرانسه ، انگلیس و ایران را در وین برگزار کرد.
کشورهای در حال مذاکره در تلاشند تا مسائل عمده حل نشده در مورد چگونگی بازگشت ایالات متحده به توافق هسته ای برجسته ای را که دونالد ترامپ ، رئیس جمهور وقت آمریکا یک جانبه در سال 2018 از واشنگتن خارج کرد ، حل و فصل کنند. ترامپ همچنین تحریم ها را بازگردانده و افزایش داده است تا تلاش کند تهران را مجبور به مذاکره مجدد در مورد پیمان کند با تخفیف بیشتر
این دیدار اولین جلسه از زمان پیروزی رهبر تندرو ایران در انتخابات ریاست جمهوری این کشور در جمعه گذشته بود. برخی دیپلمات ها ابراز نگرانی کرده اند که انتخاب ابراهیم رئیسی رئیس جمهور جدید ایران می تواند بازگشت احتمالی به توافق هسته ای را پیچیده کند.
- ۰۰/۰۳/۳۱